Життя села Білогородка, Києво-Святошинський р-н, Київська обл.

Ухвала Вищого адміністративного суду України від 03.12.2013 р. №К/800/47553/13

Товариства з обмеженою відповідальністю «Білгород Інвест» подало касаційну скаргу на постанову Київського окружного адміністративного суду від 26.06.2013р. та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 5.09.2013р. з участю третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору :

1. Державне підприємство «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва «УКРДПІЦИВІЛЬБУД»

2. Державне підприємство «Спеціалізована експертна організація — центральна служба Української будівельної експертизи «ДП «УКРДЕРЖБУДЕКСПЕРТИЗА»

про визнання дій протиправними, скасування наказу та зобов’язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В :

29.05.2013р. до суду з позовом про визнання протиправними дій Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Київській області (далі Інспекція), скасування наказу та зобов’язання відповідача вчинити певні дії звернулось товариство з обмеженою відповідальністю «Білгород Інвест». Свої вимоги позивач мотивував тим, що Товариство здійснює будівництво кварталу 4-поверхової забудови на підставі декларації про початок виконання будівельних робіт, зареєстрованої Інспекцією у 2011р. Відповідач своїм наказом від 14.03.2013р. скасував декларацію. Вважаючи дії Інспекції протиправними та безпідставними, Товариство просило задовольнити позов, скасувати наказ та зобов’язати відповідача повідомити органи місцевого самоврядування про скасування наказу від 14.03.2013р.

    Постановою Київського окружного адміністративного суду від 26.06.2013р., залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 5.09.2013р., в задоволенні позову відмовлено.

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши та обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши правильність застосування судами попередніх інстанцій норм матеріального і процесуального права, колегія суддів вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з огляду на таке.

    З матеріалів справи вбачається, що 18.08.2011р. Інспекцією зареєстровано декларацію про початок будівельних робіт, на підставі якої Товариство розпочало будівельні роботи зі споруди кварталу 4-поверхової житлової забудови в с. Шевченкове, які віднесено до ІІІ категорії складності.

    Наказом Інспекції від 14.03.2013р. скасовано декларацію про початок виконання будівельних робіт. Підставою для скасування декларації відповідачем зазначено, що забудова відноситься до V категорії складності, а не до ІІІ, як зазначило Товариство у своїй декларації.

  Здійснивши аналіз наданих відповідачем доказів, суди першої та апеляційної інстанцій дійшли правильного висновку про доведеність твердження Інспекції про внесення Товариством недостовірних даних щодо категорії складності будівельних робіт.

У Х В А Л И В :

    Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Білгород Інвест» залишити без задоволення, постанову Київського окружного адміністративного суду від 26.06.2013р. та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 5.09.2013р. — без змін.

————-

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ_Ухвала_03.12.2013 (PDF)

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ_Ухвала_03.12.2013 (www.reyestr.court.gov.ua)

Оставь свой коментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>